Orthomoleculaire Visie

“ De juiste molecule, op de juiste plaats, op het juiste tijdstip. “

Een orthomoleculaire, holistische visie op gezondheid.

Deze beperkt zich niet enkel tot voeding maar is een holistische visie waarbij er een samenspel is tussen mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel welzijn.

Het komt eigenlijk hierop neer : geef je lichaam de bouwstoffen die het nodig heeft, zodat het sterke zelfgenezende vermogen in staat is om je lichaam te herstellen en te beschermen.

Voeding speelt hierbij een belangrijke rol maar ook stressmanagement, aandacht voor ademhaling, beweging, sociaal contact en doen wat je graag doet, voor Je – Zelf. Dit is zelfs een belangrijke stap die nodig is om meer effect te hebben van je gezonde voeding ! Kortom een ontwikkeling en integratie van een nieuw levenspatroon.

De van nature aanwezige micro- en macronutriënten dienen in voldoende mate en in juiste verhouding aanwezig te zijn om in balans te blijven en zo allerlei ziektebeelden voor te zijn of aanwezige symptomen te verzachten. Iedereen is Biochemisch verschillend en een individuele aanpak is daarom noodzakelijk. Onze eigen verantwoordelijkheid staat centraal in ons streven naar ‘langer jong – minder lang oud’, een intuïtie die we al jaren verleerd zijn!

Binnen de orthomoleculaire visie wordt er niet gesproken over calorieën of dieet, maar ligt de nadruk op een gevarieerd, ongeraffineerd, orthotarisch voedingspatroon met een grote nutriëntendichtheid, dat ons in staat stelt om o.a. met meer energie door het leven te gaan. Voor velen een uitdaging daar we elke dag geconfronteerd worden met factoren die we niet altijd in de hand hebben, nl. milieufactoren, (chronische) stress, toxiciteit, antinutriënten… Het is een groeiproces, ieder op zijn eigen tempo.

Het hoeft allemaal niet perfect te gaan, elke stap in de goede richting is een winst op zich.

 

“Wees dankbaar voor alles wat op je pad komt, het heeft allemaal zijn reden!”
Boeddhistische wijsheden